Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Mar 11, 2021

Word een superverspreider van hoop en steun!


Mijn naam is Marc Noppen. Ik ben gedelegeerd bestuurder van het Universitair Ziekenhuis Brussel. Ik wil eerst een hoopvolle boodschap brengen: we krijgen het coronavirus klein.

Het virus heeft een veel te zware menselijke tol geëist, maar we krijgen het klein. Met dank iedereen die de regels goed opvolgt en beseft dat ‘versoepelingen’ niet altijd het juiste toverwoord is. Met dank ook aan alle zorgverleners. Maar de Zorg wankelt. De Zorg heeft uw steun nodig.

De Zorg wankelt

De eerste coronagolf overwonnen we op adrenaline. Na de tweede golf waren de reserves helemaal op. En nu rollen er tot onze grote vrees opnieuw golven over ons heen. Ze zijn versterkt met gevaarlijke varianten en sleuren steeds jongere slachtoffers met zich mee. In ons ziekenhuis liggen nog steeds mensen op hun buik die beademd worden. Op intensieve zorg vechten we nog altijd voor levens die bedreigd worden door covid-19. En ondertussen stromen nieuwe patiënten toe...

Het moreel van de zorgverleners wankelt. Bovenop hun strijd kwam die onzekerheid: wél vaccins, geen vaccins, te weinig vaccins … Intussen blijven we mensen verliezen op onze covid-afdelingen; dat is hartverscheurend. Op zulke momenten rekenen wij op de bevolking; op mensen met een hart, zoals u. Daarom vraag ik u vandaag: Steun Villa Veerkracht, word een superverspreider van hoop en steun! 

Villa Veerkracht: een steun voor zorgverleners

U hebt misschien al iets gelezen over Villa Veerkracht. Dat is een aparte ontspanningsruimte in het UZ Brussel waar ál onze zorgverleners hun hoofd kunnen leegmaken op extreme stressmomenten. Ze kunnen er hun emoties uiten met collega’s die hetzelfde meemaken. Ze krijgen er bijstand van psychologen. Ze doen er krachten op om er weer tegenaan te gaan.

Villa Veerkracht kost helaas ook geld. We schakelen psychologen in, we hebben werkingskosten, er zijn materiaalkosten … Om deze laatste cruciale periode te overbruggen - tot de pandemie is uitgewoed - hebben we extra fondsen nodig. Ik verzoek u daarom of u vandaag een klein bedrag kunt missen voor onze zorgverleners - voor hun mentale en fysieke welzijn.  

Samen met u hoop ik dat dit de allerlaatste loodjes zijn. Het land raakt eindelijk ingeënt; minder snel dan iedereen zou willen, maar het gebeurt. We moeten er nu samen voor zorgen dat de Zorg overeind blijft tot we definitief uit deze pandemie raken. Bedankt voor uw begrip.

Bedankt voor uw warme steun. U houdt zorgverleners overeind, en zij helpen dan op hun beurt - met nieuwe energie - anderen die strijden voor hun leven.

 

UZ Brussel Foundation - Corona - Villa Veerkracht

Foto: Bart Dewaele

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons