Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851
Feb 17, 2021

UZ Brussel neemt deel aan campagne zeldzame ziekten: I Am Not A Unicorn


Meer dan een half miljoen mensen in België hebben een zeldzame ziekte en toch blijft deze groep vrijwel onzichtbaar in de maatschappij. De afdeling zeldzame ziekten van het UZ Brussel en de UZ Brussel Foundation nemen daarom deel aan een nationale bewustwordingscampagne rond zeldzame ziekten. Met de campagne ‘I Am Not A Unicorn’ schenken we zeldzame ziekte de nodige aandacht én vragen we steun voor het onderzoek van het UZ Brussel naar zeldzame ziekten.

 

Steun het onderzoek naar zeldzame ziekten

Wij zetten onze schouders onder het onderzoek naar zeldzame ziekten binnen het UZ Brussel, met deze campagne willen we fondsen inzamelen om dit onderzoek te ondersteunen. De studie heeft eerder al mooie resultaten behaald binnen een specifiek zorgtraject. De patiënten binnen dit traject hadden meer gemoedsrust en het zorgtraject ging er met sprongen op vooruit. Dit onderzoek willen we nu ook voeren bij andere zeldzame ziekten in ons ziekenhuis. Maak mee het verschil voor patiënten met zeldzame ziekten, steun het onderzoek op deze pagina.

Samenwerking tussen universitaire ziekenhuizen

De nationale awareness-campagne wordt georganiseerd door RaDiOrg en kreeg de naam ‘I Am Not A Unicorn’. RaDiOrg is de Belgische koepelvereniging voor mensen met een zeldzame ziekte. Zij wil dat de stem van de patiënten met zeldzame ziekten wordt gehoord door beleidsmakers en het grote publiek. De campagne krijgt de steun van alle Belgische universitaire ziekenhuizen en functies zeldzame ziekten, waaronder het UZ Brussel. Je vindt meer informatie over de campagne op de website van RaDiOrg

UZ Brussel Foundation - Zeldzame Ziekten - RaDiOrg - I'm Not A Unicorn - Foto artikel Insite

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11 - BE75 3630 9458 5851

Volg ons