Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11
Dec 1, 2020

VUB-studenten vieren St-Vé online en steunen Villa Samson


Traditiegetrouw vierden de studenten en alumni van de VUB op 20 november de oprichting van hun universiteit. De coronamaatregelen lieten een fysiek evenement dit jaar niet toe, en dus was het voor één keer een speciale online Saint-Verhaegenviering. Tijdens de livestreams hebben de VUB-verenigingen geld ingezameld voor Villa Samson.

De viering, die traditioneel plaatsvindt op de Zavel in Brussel, werd dit jaar digitaal georganiseerd. De studentenverenigingen hadden een feestelijke website opgezet die 24 uur lang uitzond. Er was geen processie die na het festival op de Zavel verhuist naar de Beurs van Brussel.

De uitzending bevatte amusement en een historisch gedeelte. Nieuw dit jaar is dat de studenten een goed doel hebben gekozen om aan bij te dragen. Tijdens de livestreams hebben de VUB-verenigingen geld ingezameld voor Villa Samson. Zo werd maar liefst 2478,80 euro opgehaald voor Villa Samson. Een straf bedrag, aangezien een inzamelactie op St-Vé geen traditie is voor de VUB. De plechtige overhandiging zal gebeuren wanneer dit opnieuw veilig kan gebeuren. We willen de verenigingen en de studenten hartelijk bedanken voor hun warme steun, want die is nodig. Villa Samson kan enkel blijven bestaan dankzij giften, zoals die van de studenten en verenigingen van de VUB.

Over Villa Samson en Villa Veerkracht

Villa Samson is een warm huis op de campus van het UZ Brussel, waar gehospitaliseerde patiënten momenten kunnen beleven met hun eigen trouwe huisdier. Voor patiënten die geen huisdier hebben, is het een plek waar genezing wordt gestimuleerd door diertherapie.

Villa Samson heeft sinds kort een extra missie onder de naam Villa Veerkracht: psychologische en emotionele ondersteuning van de zorgverleners en ander personeel. Alle medewerkers van UZ Brussel kunnen op deze veilige plek hun hart luchten. Een team van psychologen begeleidt hen bij dit proces, samen met de huiskatten Misty, Luna en Chris.

Ook jij kan Villa Samson steunen via deze link.

 

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11

Volg ons