Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel +32 (0) 2 477 57 11
Jul 8, 2020

Marc Noppen spreekt over de toekomst van de geneeskunde


Prof. dr. Marc Noppen, de CEO van het UZ Brussel, publiceerde tijdens de coronacrisis een dagboek in De Tijd. Daarin schreef hij zijn inzichten neer over de aanpak van COVID-19 en gaf aanwijzingen over de geneeskunde van de toekomst. Die is digitaal en hij gelooft ook in vertrouwen. Als afsluiter was onze CEO te gast in De Verderkijkers, een podcast van De Tijd en Telenet Business.

De CEO van het Universitair Ziekenhuis spreekt hier over de toekomst van de Belgische ziekenzorg. Onder andere online consultaties, thuiswerken voor ziekenhuismedewerkers en de robotisering van het ziekenhuis komen aan bod.

"De patiënt is beter gediend met opvang in zijn omgeving,
dan een dure opname in het ziekenhuis." – Prof. dr. Marc Noppen

 

Samenwerkingen zijn essentieel

Prof. dr. Marc Noppen lanceert ook een warme oproep naar het bedrijfsleven. Want heel wat van de besproken projecten vallen buiten de normale financiering van de ziekteverzekering. Samenwerkingen zijn dus essentieel voor de ontwikkeling van de projecten van de toekomst. Deze helpen niet alleen het ziekenhuis vooruit, maar ook de bedrijven.

Neem contact op

Neem contact op met Tanja, zij is de Relationship Manager van de UZ Brussel Foundation. Dit kan via tanja.maes@uzbrussel.be of 0476 60 27 81. Samen zetten we een samenwerking op waarmee we een meerwaarde creëren voor het ziekenhuis én jouw organisatie.

Klik hier om het volledige artikel in De Tijd te lezen.

Beluister de aflevering van De Verderkijkers met onze CEO, prof. dr. Marc Noppen.

 

 

parallax_img

Contacteer ons

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan ons via telefoon of e-mail bereiken. Het UZ Brussel Foundation team helpt u graag verder.

Klik hier

Contact

Universitair Ziekenhuis Brussel

Brussels Health Campus


Laarbeeklaan 101 - 1090 Brussel

+32 (0) 2 477 57 11

Volg ons